Wiceprezes zarządu

Mateusz Mroczek

Radca prawny przy Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Krakowie, absolwent studiów prawniczych na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz europejskiego prawa ochrony konkurencji na King’s College w Londynie. Ukończył również studia podyplomowe z zakresu bezpieczeństwa narodowego na Akademii Obrony Narodowej w Warszawie. W czasie studiów pełnił funkcję Przewodniczącego Samorządu Studentów na Wydziale Prawa i Administracji UJ, w ramach której zrealizował kilkadziesiąt projektów edukacyjnych, charytatywnych i społecznych (m.in. obywatelski monitoring sądownictwa). Ekspert Centrum Analiz Klubu Jagiellońskiego. Współpracował również z wieloma innymi organizacjami społecznymi i obywatelskimi oraz ukończył XXII edycję Szkoły Liderów Społeczeństwa Obywatelskiego. Ponadto brał udział w wielu szkoleniach i warsztatach m.in. z zakresu prawa podatkowego, zarządzania projektami i pozyskiwania środków unijnych. Obecnie współpracuje z jedną z renomowanych krakowskich kancelarii, w której zajmuje się zagadnieniami związanymi z ochroną konkurencji i konsumentów oraz doradztwem korporacyjnym.